gemeente Landsmeer | Start campagne afval sorteren en schoon riool!

Nieuwsbericht Start campagne afval sorteren en schoon riool!

Gepubliceerd op: 22 augustus 2016 08:25

Een gemeentelijke campagne met een nieuw logo en posters, op de website, Facebook en Twitter? Jazeker! Om te zorgen voor:

1. een nog beter sorteer resultaat zodat we gezamenlijk bijdragen aan een schonere aardbol en de landelijke doelstelling 75% afvalscheiding in 2020 gaan halen,

2. een schoon riool, waarin geen doekjes zitten die tot zeer ellendige verstoppingen leiden (zogenaamde witte spoken) en waar regen- en huishoudwater gescheiden goed kunnen worden afgevoerd. Bijvoorbeeld doordat iedereen voortaan afval- van verfproducten wegbrengt naar de milieustraat. Bladeren opruimen in de GFT bak zodat het riool niet verstopt.

Bekende Landsmeerders

Op de posters leveren bekende Landsmeerders geheel vrijwillig een bijdrage aan deze campagne. Zij herinneren iedereen aan het 'goede gedrag'. De posters zijn zo gemaakt dat ze de komende jaren steeds opnieuw gebruikt gaan worden.

Herkenbaar logo

Voor de campagne is een nieuw herkenbaar logo ontwikkeld. Het symboliseert de diverse afvalstromen. Ondergronds waar twee gescheiden rioleringssystemen schoon gehouden moeten worden. Het ene voor afval- en het andere voor regenwater. Verstoppingen worden voorkomen door te zorgen dat er geen producten doorgespoeld worden die er niet in horen (doekjes, verfrestanten, bladeren etc.). En boven de grond zijn er natuurlijk veel afval sorteer routes: GFT (groente- fruit en tuinafval in de groenbak); PMD (plastic, metaal en drinkpakken in de plasticzak); Oud papier en karton naar de papiercontainer; Textiel naar de tweede hands, boedel of textielbak, etc.

Start van de campagne

Op 22 augustus geeft Astrid Nienhuis, burgemeester, het startsein: haar verfafval gaat naar de milieustraat! Dat van u toch ook?

Afvalcampagne Astrid Nienhuis ik sorteer en geef om Landsmeer

Klik hier voor meer informatie over de campagne.