gemeente Landsmeer | Theater Zie de mens in Landsmeer

Nieuwsbericht Theater Zie de mens in Landsmeer

Gepubliceerd op: 04 september 2023 14:55


Op 27 september wordt de theatervoorstelling 'Zie de mens' opgevoerd bij Adriaan Goede (eierfabriek) in Landsmeer. De voorstelling is bestemd voor alle inwoners van Landsmeer en omgeving. 

'Zie de mens' is zeer de moeite waard. Ze is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol. 'Zie de mens' is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten de makers u graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

De voorstelling is gratis toegankelijk. U kunt zich aanmelden via onderstaande website.
wresinskicultuur.nl/aanmelden

Waar: Adriaan Goede B.V.
Adres: Scheepsbouwersweg 3, Landsmeer
Wanneer: Woensdag 27 september om 20.00 uur (ontvangst vanaf 19.30 uur)
Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

Enkele reacties van toeschouwers:
De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen 'binnen'. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is 'Zie de mens' een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.
Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.
Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De voorstelling wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door gemeente Landsmeer.