gemeente Landsmeer | Update over de blauwe deksels voor oud papier containers

Nieuwsbericht Update over de blauwe deksels voor oud papier containers

Gepubliceerd op: 24 november 2022 14:40

De afgelopen weken is bij de meeste laagbouwwoningen in de gemeente Landsmeer een blauwe deksel geplaatst op de oude restafvalcontainer. Deze container kan nu gebruikt worden voor het verzamelen van oud papier en karton. Helaas is gebleken dat verschillende adressen een ander type restafvalcontainer hebben, waardoor het blauwe deksel er niet op gemonteerd kan worden. Voor deze woningen worden nu nieuwe oud papier containers besteld. De verwachte levertijd is januari. De inwoners die dit betreft zijn hierover met een brief geïnformeerd. 

Waarom is de nieuwe papiercontainer nog niet voor iedereen leverbaar?

De gemeente had er wel rekening mee gehouden dat er op een aantal adressen een ander type container zou zijn. Hiervoor waren voor de zekerheid nieuwe papiercontainers besteld waardoor we gelukkig bij een groot aantal adressen al een geheel nieuwe container met blauwe deksel hebben geleverd. Omdat het helaas om meer containers van het andere type gaat dan was voorzien, moeten er extra containers besteld worden. De adressen die dit betreft hebben hier een brief over ontvangen.

Wanneer komen de nieuwe papiercontainers en wat doet u nu met uw oud papier?

De nieuwe containers zijn besteld en worden waarschijnlijk in januari 2023 geleverd. Tot die tijd kunnen mensen op de oude manier hun oud papier aanleveren op de ophaaldagen (dus bijvoorbeeld in dozen). Zolang nog niet alle laagbouwwoningen een papiercontainer hebben, halen de verenigingen zowel los oud papier en karton op als ook oud papier en karton in containers.

Wat doet u nu zolang met uw oude restafvalcontainer?

We willen iedereen die nog geen blauwe deksel voor de oude restafvalcontainer heeft of nog geen nieuwe papiercontainer heeft ontvangen vragen om de oude restafvalcontainer zolang weer op eigen terrein te zetten. Dit is nodig om te voorkomen dat er containers op straat blijven staan. U heeft dus nu tijdelijk twee grijze restafvalcontainers. We begrijpen dat dit erg vervelend voor u is, maar we vragen u toch om uw medewerking. Onze welgemeende excuses voor het ongemak dat dit met zich meebrengt voor u!

Informatie

Voor al uw vragen over de levering van de containers kunt u op werkdagen contact opnemen met Inovim via telefoonnummer 0800-400 2050.