gemeente Landsmeer | Vanaf 6 mei PMD inzameling eens per twee weken

Nieuwsbericht Vanaf 6 mei PMD inzameling eens per twee weken

Gepubliceerd op: 18 april 2016 09:25

PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metaal verpakkingen en Drankkartons.

Met het scheiden van PMD-afval kunnen wij besparen op afvalkosten. Dit komt omdat het huishoudelijk restafval uit de grijze container het duurst is om te verwerken. Voor het PMD-afval ontvangen wij als gemeente per ton een vergoeding. Voortaan kunt u naast alle plastic tassen, flessen, potjes, enzovoorts dus ook alle lege zuivel- en vruchtensappakken, blikjes frisdrank, scheerschuim- en haarlakbussen, siroopflessen, en conservenblikken via het PMD-afval aanbieden.

Frequentie inzameling

Op dit moment is het zo dat de kunststofzakken eens per maand op de eerste vrijdag van de maand worden ingezameld. Vanaf 6 mei wordt de inzamelfrequentie verhoogd naar eens per twee weken. De afvalkalender op de website wordt hierop aangepast. Er wordt geen nieuwe afvalkalender huis-aan-huis rondgestuurd. Let u erop dat het vanaf augustus dus niet meer zo is dat de PMD-zakken iedere eerste vrijdag van de maand worden ingezameld, maar het ook de tweede vrijdag kan zijn.

Hier vindt u de nieuwe afvalkalender vanaf 6 mei 2016

Kostbare grondstoffen

PMD-afval wordt na inzameling gescheiden en door gespecialiseerde bedrijven gerecycled. Zo worden kostbare en schaarse grondstoffen behouden en kunnen er weer nieuwe verpakkingen of producten van worden gemaakt.

PMD-zakken

PMD-afval kunt u blijven aanbieden in Plastic Heroeszakken. In de loop van 2016 worden deze vervangen door PMD-zakken, die qua uiterlijk zullen verschillen van de Plastic Heroeszakken. U kunt de zakken afhalen op de vertrouwde afhaalpunten: het gemeentehuis, de gemeentewerf, Deen, Jumbo, Dorpshuis de Wije Ilp en Dorpshuis De Burcht.

De aanbiedregels

Wij verzoeken u de zakken op de inzameldag voor 7.30u op de aanbiedplaatsen aan te bieden. Wij verzoeken u de zakken niet de avond ervoor buiten te zetten in verband met aanvreten door knaagdieren, katten enz. Om wegwaaien te voorkomen kunt u de zakken eventueel aan elkaar vastmaken.

Op de website www.landsmeer.nl kunt u lezen wat er wel en wat er niet in de zak mag worden aangeboden.

PMD afval