gemeente Landsmeer | Veilig inloggen met twee-factor-authenticatie (2FA)

Nieuwsbericht Veilig inloggen met twee-factor-authenticatie (2FA)

Gepubliceerd op: 13 september 2023 09:50

Iedereen weet dat het belangrijk is om sterke, veilige en unieke wachtwoorden te hebben. Toch zien we nog vaak (te vaak!) dat men kiest voor iets dat gemakkelijk te onthouden is. Uw account nóg beter beveiligen? Gebruik 2FA, ofwel: Two-Factor Authentication.

Vaak kunnen criminelen bij slachtoffers inloggen omdat ze achter het wachtwoord zijn gekomen. De (financiële) gevolgen zijn vaak niet te overzien. Terwijl het zo makkelijk is om het de daders moeilijk te maken! Met 2FA  zorgt u ervoor dat u pas kunt inloggen als u een tweede code invoert. Meestal krijgt u die code op uw telefoon. Omdat die code nodig is kunnen criminelen niet zomaar inloggen met je gebruikersnaam en een wachtwoord uit bijvoorbeeld een datalek. Er zijn verschillende manieren om uw code te krijgen. De veiligste optie is hiervoor een authenticator app te gebruiken. Die genereert op basis van een wiskundige formule unieke codes die u dan kunt gebruiken om in te loggen. U vindt deze apps gratis in de appstore.

Het is even een werkje om het overal in te stellen, maar daarna plukt u er de vruchten van! U laat immers uw huis ook niet achter met alleen een oud, verroest hangslot. Toch?