gemeente Landsmeer | Vergaderingen van de gemeenteraad nu ook op televisie bij de Lokale Omroep Landsmeer

Nieuwsbericht Vergaderingen van de gemeenteraad nu ook op televisie bij de Lokale Omroep Landsmeer

Gepubliceerd op: 23 oktober 2023 10:00

 

Na een korte proefperiode zijn vanaf 24 oktober 2023 de vergaderingen van de gemeenteraad van Landsmeer via het televisiekanaal van de Lokale Omroep Landsmeer (LOL) te bekijken. De uitzendingen zijn te zien op het Ziggo tv kanaal 45 en KPN tv-kanaal 1497 op dinsdagen.

De vergaderingen van de gemeenteraad en commissies in Landsmeer vinden altijd plaats op donderdag. Op de dinsdag erna kan men de vergaderingen terugkijken om 11.00 uur, 15.00 uur en 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen de vergaderingen ook live of achteraf bekijken op de website van de gemeenteraad (www.landsmeer.bestuurlijkeinformatie.nl). Ook vindt u hier de datums en tijdstippen van de vergaderingen.

Dit initiatief komt voort uit de wens van zowel de gemeente als de LOL om zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid te geven kennis te nemen van de beraadslagingen en besluiten van de gemeenteraad en de commissies.

Burgemeester Léon De Lange: "Als mensen goed geïnformeerd worden, kunnen zij beoordelen of en hoe de democratie werkt. Ze krijgen inzicht in de politiek en vraagstukken die spelen in de gemeente Landsmeer. Politiek is net als een muziekinstrument, het heeft alleen het gewenste effect als iemand er naar kan luisteren. Daarom ben ik zo blij met deze uitzendingen van de raadsvergaderingen bij onze lokale omroep."

Voorzitter Lokale Omroep Landsmeer Henk Wals: "Het is een taak van lokale omroepen om burgers te helpen in de lokale democratie te participeren. Dat begint bij informeren. Uitzenden van de raadsvergaderingen brengt het democratische proces rechtstreeks naar de huiskamer."

In de televisieversie die de LOL uitzendt, zijn de schorsingen verwijderd. Daardoor is de televisieversie korter dan de versie op de website van de raad. De raadsvergaderingen behoren niet tot het reguliere televisieaanbod van de LOL en vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Lokale Omroep Landsmeer.