gemeente Landsmeer | Vervangen boldrempels Meerval- en Speksnijdersweg

Nieuwsbericht Vervangen boldrempels Meerval- en Speksnijdersweg

Gepubliceerd op: 29 februari 2016 10:15

Vervangen boldrempels Meerval- en Speksnijdersweg

In de Speksnijdersweg en Meervalweg zijn in 1995 snelheidsremmende maatregelen aangebracht in de vorm van boldrempels. Omdat de ontsluitingsweg van het westelijk deel van Luijendijk buitenom via de Zuiderzeelaan, nu door de bouw van de nieuwe woningen in Luijendijk Zuid, in gebruik sterk is veranderd en ook vaak is gestremd door de bouwwerkzaamheden, wordt de Meervalweg vaker dan voorheen gebruikt door de bewoners van het westelijk deel van de woonwijk.

Nieuwe drempels

Nu de wijk Luijendijk Zuid zijn voltooiing nadert worden de boldrempels vervangen. Inwoners van de wijk en zorgverleners in Landsmeer hebben hierbij een belangrijke input geleverd. De witte boldrempels worden verwijderd en op dezelfde locaties komen drempels conform de landelijke CROW richtlijnen passend bij een snelheid van 30 km.

Werkzaamheden vanaf 7 maart

De werkzaamheden zullen starten op 7 maart 2016 ter hoogte van de Meervalweg 26. In de Speksnijdersweg zullen rijplaten neergelegd worden, zodat de achterliggende straten bereikbaar blijven. Tijdens de uitvoering aan de Meervalweg zal overdag geen doorgaand verkeer mogelijk zijn en moet u omrijden via de Zuiderzeelaan. Aan het eind van de dag is doorgaand verkeer wel mogelijk. Door bebording wordt de stremming aangegeven. De totale duur van de werkzaamheden is ca. 8 werkdagen.

Voor vragen kunt contact opnemen met de heer R. Wouda van de Gemeente Landsmeer, tel. 020 48 77 111.