gemeente Landsmeer | Voor ouder Landsmeer: veilig blijven fietsen!

Nieuwsbericht Voor ouder Landsmeer: veilig blijven fietsen!

Gepubliceerd op: 25 november 2019 14:30

U blijft graag zelfstandig en geniet van de vrijheid die dat geeft.  Het is gezond en geeft u een goed gevoel. Een fiets is makkelijk voor een boodschapje in de buurt, maar ook voor langere fietstochten. Uiteraard wilt u dit zo lang mogelijk blijven doen!

U heeft heel veel fiets- en verkeerservaring en toch zult u weleens merken dat het fietsen anders is geworden. Het verkeer is drukker en u wat minder flexibel en behendig. Dan is het fijn om te praten met een deskundige en leeftijdgenoten over fietsen en verkeersveiligheid.

In samenwerking met gemeente Landsmeer en DCL SamenMeer, organiseert Veilig Verkeer Nederland een bijeenkomst "Het nieuwe fietsen". Deze bijeenkomst (onder leiding van een adviseur van VVN) is voor alle senioren die graag fietsen en met elkaar ervaringen en tips willen uitwisselen.

De adviseur van Veilig Verkeer Nederland gaat met u het gesprek over veilig blijven fietsen. Er wordt o.a. gesproken over

  • Hoe om te gaan met anderen in het verkeer.
  • Verkeersdrukte.
  • Fysieke vaardigheden.
  • De fiets/e-bike.
  • Het uitwisselen van ervaringen.

Aan de hand informatieve filmpjes, foto's en stellingen worden deze onderwerpen ter sprake gebracht. De bijeenkomst met maximaal 20 gasten duurt 2,5 uur en belooft een gezellige bijeenkomst te worden, waarbij informatie-uitwisseling voorop staat.

Waar/wanneer

Donderdag 12 december, vanaf 13.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. DCL - SamenMeer, Dr. M.L. Kingstraat 2b, 1121 CP Landsmeer

Aanmelden

U kunt zich aanmelden per mail steunpuntwest@vvn.nl of bel VVN Steunpunt West  088 524 88 38. Vermeld naast uw (adres)gegevens ook geboortedatum en telefoonnummer.