gemeente Landsmeer | Voorkom brand in garage, schuur of box

Nieuwsbericht Voorkom brand in garage, schuur of box

Gepubliceerd op: 07 november 2016 10:10

We zijn er ons vaak niet zo van bewust. Maar door de jaren heen leggen we in onze garage, schuur of box een verzameling aan, van brandbare stoffen. Een jerrycan benzine voor de motorboot, blikken verf, een fles terpentine, een gasfles voor de camping. Stuk voor stuk stoffen die een brand sterk kunnen bevorderen of soms zelfs voor explosies kunnen zorgen.

Wat kun je zelf doen?

Om snelle branduitbreiding te voorkomen is het verstandig om verfresten en andere brandbare stoffen die je niet meer gebruikt weg te gooien. Deze middelen kun je inleveren bij de gemeentewerf.

Verder is het belangrijk om de elektra in de garage, schuur of box regelmatig te controleren en te zorgen voor voldoende ventilatie. Zo is de kans op brand beperkt en zorgt de ventilatie ervoor dat er geen ophoping van brandbare gassen in de ruimten ontstaat. Je kunt ook denken aan het ophangen van een (gekoppelde) rookmelder. Zo kan een beginnende brand sneller ontdekt worden.

Mocht u verder nog vragen hebben over brandveiligheid in uw woning of bent u opzoek naar meer informatie hierover, dan kunt u contact opnemen via vrzw.nl of via samenbrandveilig@vrzw.nl.

 

Brandweer