gemeente Landsmeer | Voorkom woninginbraak, ook tijdens de feestdagen!

Nieuwsbericht Voorkom woninginbraak, ook tijdens de feestdagen!

Gepubliceerd op: 23 december 2018 13:30

Tijdens de Kerstdagen en rond de jaarwisseling stijgt het aantal woninginbraken altijd aanzienlijk. De politie surveilleert regelmatig in uw buurt om woninginbraak tegen te gaan en daders op te sporen. Wat kunt u zelf doen om de kans op een inbraak in uw huis zo klein mogelijk te maken?

  • Als u tijdens de feestdagen weg bent, vraag dan uw buren om uw huis extra in de gaten te houden
  • Zorg ook dat uw huis een bewoonde indruk maakt: laat hier en daar licht branden met een tijdschakelaar.
  • Zorg voor goede buitenverlichting aan de voor én achterzijde van uw huis (bijvoorbeeld met een schemerschakelaar).
  • Laat geen onbekenden met u meelopen de flat of het trappenhuis in. Open nooit vanuit uw huis de centrale toegangsdeur voor onbekenden!
  • Zorg dat tijdens het afsteken van vuurwerk niemand ongemerkt uw huis in kan glippen.
  • Sluit ramen en deuren altijd goed af. Vergeet het nachtslot van de voordeur niet, ook als u even weggaat of gaat slapen. Sluit ook de tuin en uw schuur goed af.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Vraag hiervoor advies aan een Politie Keurmerk Veilig Wonen erkend beveiligingsbedrijf (www.politiekeurmerk.nl)

Wij wensen u veilige feestdagen!

Verdachte situatie? Bel 112
Ziet u verdachte personen in de tuin, personen die in huizen gluren of hoort u glasgerinkel? Vertrouw op uw onderbuikgevoel en bel meteen de politie via het alarmnummer 112. Uw telefoontje kan belangrijk zijn en de pakkans van de dader(s) wordt hiermee vergroot!

Let bij zo'n verdachte situatie ook goed op het signalement van de verdachte, maar ook op bijzondere kledingkenmerken en eventueel het vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie kan de politie helpen bij de opsporing van de dader(s).

Niet spoedeisende zaken kunt u melden via het algemene nummer van de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem melden? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Ga voor meer informatie over woninginbraken in uw buurt naar www.politie.nl en kijk onder 'mijn buurt'.