Nieuwsbericht Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op: 13 december 2017 11:50

Dinsdag zijn in het gemeentehuis 25 vrijwilligers door wethouder Quakernaat in het zonnetje gezet. De manier waarop zij zich voor Landsmeer inzetten is zeer divers. Zo is de heer Gerrit Wals jaren (met zoon Gerard) de kaas Piet bij de Sinterklaas intocht van Landsmeer en Den Ilp, ook is hij initiatiefnemer van het oprichten van de markt 30 jaar geleden en niet te vergeten de kerstmarkt in het dorp, onze eigen kerstman.  Een ander mooi voorbeeld is mevrouw Wolthuis die begon als 6 jarige bij IJsclub Hard Gaat le te schaatsen en is nu al 20 jaar gewaardeerd trainer en jeugdleider op de zaterdagochtend op de Jaap Edenbaan en gedreven trainer van jeugd-wedstrijdschaatsers.  In weer en wind staat ze, ook om 7 uur 's ochtends, de jeugd te coachen bij de schaatswedstrijden. Dit doet ze naast een drukke baan in het onderwijs en een gezin met 5 kinderen.

De opkomst was groot en op de bijeenkomst bedankte de wethouder iedereen voor hun inzet.

Gemeente Landsmeer heeft veel waardering voor het onbetaalde, maar onmisbare werk dat vele vrijwilligers op de achtergrond verrichten. Daarom wordt ieder jaar een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. In totaal kregen 25 mensen de eretitel 'Vrijwilliger van het jaar'.

Het gemeentebestuur benadrukt echter dat al het werk van alle vrijwilligers in Landsmeer onmisbaar is. De genomineerden staan symbool voor iedereen die zich belangeloos inzet voor het prettig samenleven in Landsmeer. Alleen met hun inzet kunnen veel mensen sporten, aan activiteiten deelnemen of genieten van de mooie natuur van Landsmeer!

Vrijwilligers in de bloemen
Vrijwilligers in de bloemen - foto Ria de Boer