gemeente Landsmeer | Vuurwerkoverlast melden

Nieuwsbericht Vuurwerkoverlast melden

Gepubliceerd op: 27 december 2023 10:50

Ieder jaar vinden er incidenten met vuurwerk plaats voor en tijdens de jaarwisseling. De gemeente Landsmeer zet in deze periode extra toezicht in om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Er wordt daarvoor samengewerkt met Halt en de politie. Vuurwerk afsteken is alleen toegestaan op 31 december van 18.00 uur 's avonds tot 1 januari 02.00 uur 's nachts. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk strafbaar. Op andere momenten mag alleen licht vuurwerk worden afgestoken (categorieën F1 en deels F2).

Overlast melden

De politie en handhavers van de gemeente controleren of iedereen (jong en oud) zich houdt aan de vuurwerkregels. Doet iemand dat niet, dan kan hij of zij een haltverwijzing (jeugd) of boete krijgen.  Vuurwerkoverlast in uw buurt? Meld het via handhaving@landsmeer.nl of bij de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Uw melding helpt ons een goed overzicht te krijgen van vuurwerkoverlast. We kunnen niet overal direct heen. Op basis van signalen, deze meldingen en politie-informatie, gaan de handhavers de straat op. Blijft de overlast doorgaan? Meld dit dan opnieuw.

Houd rekening met elkaar

Veel mensen en dieren hebben (over)last van het vuurwerk rond de jaarwisseling. Het gaat dan vooral om te vroeg afgestoken vuurwerk en illegaal knalvuurwerk. Iedereen wil een veilige en feestelijke jaarwisseling. Daar kunnen we met elkaar voor zorgen: zorg dat u (en uw kinderen) zich aan de afsteektijden houdt en gooi geen vuurwerk naar mensen of dieren.

Vuurwerkresten opruimen

Vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen en dieren. Daarom is het belangrijk dat u alles zo snel mogelijk weer opruimt. Een paar tips: doe het veilig, check of het vuurwerk voldoende is afgekoeld en maak het vuurwerkafval eerst nat. U kunt het vuurwerkafval in de vuurwerkzak doen die u gratis mee kunt krijgen als u vuurwerk koopt. Heeft u zo'n zak niet? Gooi dan de vuurwerkresten bij het restafval in de kliko. Steek vuurwerkafval nooit opnieuw af.

Meer weten? Kijk op de website van Rijskoverheid.