gemeente Landsmeer | Wat voor burgemeester wilt u voor Landsmeer?

Nieuwsbericht Wat voor burgemeester wilt u voor Landsmeer?

Gepubliceerd op: 21 augustus 2020 09:55

De gemeenteraad van Landsmeer is op 1 juli 2020 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester gestart. Op dit moment is burgemeester D.D. (Dennis) Straat de waarnemend burgemeester van Landsmeer. Het besluit van de gemeente Waterland op 27 februari 2020 om zelfstandig te blijven ligt ten grondslag aan dit gezamenlijke besluit van Landsmeer en de Provincie Noord-Holland. De tijd die nodig is om tot een bestuurlijke fusie te komen zal zeker nog zes jaar zijn. Dit is gelijk aan het aantal jaren dat een kroonbenoemde burgemeester wordt aangesteld. Na de zomer wordt de profielschets hiervoor vastgesteld door de gemeenteraad. De gemeenteraad vraagt inwoners van Landsmeer mee te denken over deze profielschets.

In de profielschets geven we aan wat voor soort burgemeester past bij Landsmeer. Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben? Naar welk type persoon moeten we volgens u op zoek? U kunt denken aan: betrokken, communicatief, besluitvaardig, daadkrachtig e.d.

Denkt u mee?

Uw input kunt u uiterlijk 25 augustus 2020 mailen naar: profielschets@Landsmeer.nl

De uitkomsten van de van uw inzendingen worden meegenomen in de profielschets die de vertrouwenscommissie, gevormd uit gemeenteraadsleden, gaat opstellen. De uitkomsten van de worden ook op deze website gepubliceerd. Op 10 september 2020 wordt de profielschets besproken in een Beeld- en Oordeelsvormende sessie op 22 september wordt deze in de gemeenteraad vastgesteld.