gemeente Landsmeer | Week van de Pleegzorg: Pleegouders gezocht in Landsmeer!

Nieuwsbericht Week van de Pleegzorg: Pleegouders gezocht in Landsmeer!

Gepubliceerd op: 30 oktober 2018 09:00

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 31 oktober t/m 7 november 2018. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Ongetitelde afbeelding, 30-10-2018 10:02:46

Pleegouders gezocht in Landsmeer!

Met de jaarlijkse landelijke actieweek vraagt ook Spirit pleegzorg aandacht voor het belang van pleegzorg. Pleegouders zijn heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Ook in Landsmeer zoeken we pleegouders!

Pleegouders zijn van onschatbare waarde
Soms kan een kind (tijdelijk) niet thuis wonen. De ouders kunnen om verschillende redenen niet voor hun kind zorgen. Pleegouders vangen kinderen voor korte of langere tijd op. Er zijn verschillende vormen van pleegzorg: weekendpleegzorg, crisispleegzorg, kortdurende of langdurige pleegzorg.

Bij weekendpleegzorg vangt u bijvoorbeeld om de week een kind op. Door de rust die ontstaat kan het kind toch thuis blijven wonen.

Iedereen kan pleegouder worden
Alleenstaanden, echtparen, homo of hetero, samenwonenden met of zonder kinderen, jong of al op leeftijd: in principe kan iedereen pleegouder worden. De belangrijkste voorwaarden zijn dat u minimaal 21 jaar bent, een pleegkind een stabiele en veilige leefsituatie kunt bieden en een 'verklaring van geen bezwaar' van de Raad voor de Kinderbescherming krijgt.

Pleegouder iets voor u?
Op de campagnesite https://pleegzorg.nl/week-van-de-pleegzorg/ en www.spirit.nl/pleegouders leest u alles over pleegzorg. Via deze site kunt u ook een informatiepakket aanvragen of u  aanmelden voor een informatiebijeenkomst. Ook staan er korte portretten van pleegouders in verschillende leeftijden die verschillende vormen van pleegzorg bieden. Zo ook Martin en Noortje uit Landsmeer.Zij zijn al meer dan 15 jaar pleegouder en vertellen over hun beweegredenen en pleegzorg hun leven heeft verrijkt.

Meer weten?
Neem een kijkje op www.spirit.nl/pleegouders of bel met Spirit: 020 – 5400 440. Ook in november 2018 organiseert Spirit weer informatiebijeenkomsten. Zowel overdag als 's avonds. Deze zijn geheel vrijblijvend te bezoeken!