gemeente Landsmeer | Week van de veiligheid

Nieuwsbericht Week van de veiligheid

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 14:05

De gemeente Landsmeer besteedt dit jaar aandacht aan het plaatsen van rookmelders, en aan de veiligheid in de leefomgeving; met de veiligheidsschouw.

Plaatsing rookmelders

Inwoners van de gemeente Landsmeer konden zich tijdens het Open Huis van de gemeente in september inschrijven voor het gratis laten plaatsen van een rookmelder. Afgelopen week is de brandweer samen met de gemeente aan de slag gegaan. De brandweermensen namen gelijk een kijkje in de woning om tips te geven over brandveiligheid. De bezoeken werden erg positief ontvangen bij de inwoners. In november zijn nog meer bezoeken gepland wegens een groot aantal aanmeldingen.

Veiligheidsschouw

Afgelopen week zijn er veiligheidsschouwen geweest in Den Ilp en Purmerland. Burgemeester Anne Lize van der Stoel en inwoners liepen samen een ronde door de buurt om veiligheidsproblemen kaart te brengen. Uit beide schouwen kwam voornamelijk de parkeerproblematiek, het feit dat er te hard wordt gereden en de aanwezigheid van verdachte situaties in het buitengebied naar voren. Aankomende weken komen er nog meer schouwen in de gemeente.