gemeente Landsmeer | Werkzaamheden brug in A7 bij Purmerend van april tot september 2024

Nieuwsbericht Werkzaamheden brug in A7 bij Purmerend van april tot september 2024

Gepubliceerd op: 21 maart 2024 10:20

Op vrijdag 5 april start Rijkswaterstaat de werkzaamheden om de brug in de A7 over het Noord-Hollandsch kanaal bij Purmerend te versterken. De voorbereidende werkzaamheden voor het project beginnen in de avond en nacht van 4 op 5 april. De volledige werkzaamheden duren tot 1 september 2024. Rijkswaterstaat verwacht in deze periode fors extra reistijd en flinke vertraging op de A7 en op de lokale en regionale wegen in Noord-Holland.

 Inrijverbod Purmerland en Den Ilp tijdelijk uitgebreid

Om de verkeersdruk in Purmerland, Den Ilp en Landsmeer niet verder toe te laten nemen in verband met mogelijk sluipverkeer, heeft het college van B&W het inrijverbod op de Purmerland in Purmerland en op de Den Ilp in Den Ilp met ingang van 5 april 2024 tijdelijk uitgebreid.

  • Het inrijverbod bij Purmerland (vanaf Purmerend richting Amsterdam) is van 6.00 tot 10.00 uur.
  • Het inrijverbod bij Den Ilp (vanaf Amsterdam richting Purmerend) is van 15.30 tot 19.00 uur.

Ontheffing

Als u voor deze locaties al een ontheffing heeft, dan geldt deze ontheffing ook voor de verruimde inrijverboden. Deze tijdelijke verkeersmaatregel duurt tot 1 september 2024. Niet-inwoners kunnen alleen onder bepaalde voorwaarden een ontheffing aanvragen. Deze voorwaarden staan op de website van de gemeente Landsmeer, landsmeer.nl/producten/inrijverbod_ontheffing

Let op: als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u geen ontheffing krijgen. Daar wordt geen uitzondering op gemaakt. Ook niet tijdens de werkzaamheden aan de brug in de A7 in de periode april-september 2024. Dit is besloten om de druk op het lint die er nu al is, niet verder te laten toenemen.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van Rijkswaterstaat:

A7: versterking brug Purmerend (rijkswaterstaat.nl)