gemeente Landsmeer | Wervingscampagne Burgernet levert 200 nieuwe deelnemers op

Nieuwsbericht Wervingscampagne Burgernet levert 200 nieuwe deelnemers op

Gepubliceerd op: 01 februari 2016 09:10

Wervingscampagne Burgernet levert 200 nieuwe deelnemers op.

Afgelopen december is er een huis-aan-huismailing bezorgd in de gemeente Landsmeer. Deze wervingsactie heeft ruim 2% meer deelnemers aan Burgernet opgeleverd. De wervingscampagne van Burgernet heeft voor 204 nieuwe aanmeldingen in de gemeente Landsmeer gezorgd. Het aantal deelnemers in Landsmeer staat nu op 944 en neemt nog dagelijks toe.
Momenteel heeft 9% van alle inwoners van de gemeente Landsmeer zich als deelnemer aangemeld via burgernet.nl. Uiteraard kan dit cijfer altijd hoger en dragen we hiermee bij aan de veiligheid in onze gemeente.

Hoe werkt Burgernet?

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig.
Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers opgelost. Ongeveer 70% van de heterdaadaanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.
Landelijk heeft Burgernet ruim 1,38 miljoen deelnemers.
Nog niet aangemeld? Ga naar burgernet.nl voor meer informatie en om aan te melden.

Burgernet