gemeente Landsmeer | Wethouder Niels Bonenkamp op bedrijfsbezoek

Nieuwsbericht Wethouder Niels Bonenkamp op bedrijfsbezoek

Gepubliceerd op: 24 augustus 2023 16:40

Dit keer ging wethouder Economische Zaken Niels Bonenkamp op bedrijfsbezoek bij Stal de Vries in Den Ilp en sprak daar met eigenaar Jan de Vries over zijn bedrijf. Op zonnige dagen, zoals ook op deze mooie zomermiddag, zijn de paarden buiten en grazen daar op percelen tot ver in het Ilperveld. Sommige paarden blijven zelfs ook 's nachts buiten op zulke mooie dagen. Met veel enthousiasme vertelt Jan over wat Stal de Vries te bieden heeft. Dit is namelijk meer dan alleen dressuur- en paardrijdtrainingen, africhting of het stallen van (pension)paarden.

Coaching

Jan heeft namelijk in meerdere opzichten van zijn hobby zijn werk gemaakt. Zijn passie voor paarden heeft hij gecombineerd met zijn andere passie, namelijk bedrijfskunde. Onder de naam 'StijgCoaching' biedt hij coaching en leiderschapstrainingen aan aan teams van bedrijven en instellingen. Deze trainingen geeft hij ook aan individuen. Bij de trainingen worden de kwaliteiten van het paard betrokken. Paarden geven directe, eerlijke en oordeelloze feedback. Ze voelen veel aan en kunnen goed lichaamstaal lezen. Jan observeert en stelt open vragen aan de deelnemer(s). De interactie tussen mens en paard is een bijzondere ervaring. Het geeft deelnemers inzichten die stimuleren om zelf oplossingen of antwoorden voor hun problemen of vragen te vinden. Meerdere teams en individuen zijn hierdoor geholpen.

Rust en stilte

Teruglopend uit het veld prijst Jan de Vries zich dagelijks gelukkig met deze natuurlijke werkomgeving dichtbij huis. De lege stallen zijn net grondig schoongespoten; dat gebeurt twee keer per jaar. In de trainingsruimte boven de stallen praten we verder. Jan de Vries vertrouwt erop dat zijn 'achtertuin', het Ilperveld, er over tien jaar nog steeds hetzelfde uitziet. De rust en de stilte hier vlakbij de grote stad, is wat veel deelnemers aan de trainingen zo verbaast. Het is een omgeving om te koesteren.

Ook een bedrijfsbezoek?

Met bedrijfsbezoeken wil de gemeente Landsmeer meer in verbinding komen met haar ondernemers. Ondernemers zijn van grote waarde doordat ze banen creëren en een belangrijke bijdrage leveren aan een levendige gemeente. Wilt u tijdens een bedrijfsbezoek ook meer vertellen over uw bedrijf? Meld u dan aan via het daarvoor bestemde formulier.

Bedrijfsbezoek Stal de Vries