gemeente Landsmeer | Wethouder ten Have plant bomen met leerlingen van de Hoeksteen op Boomfeestdag

Nieuwsbericht Wethouder ten Have plant bomen met leerlingen van de Hoeksteen op Boomfeestdag

Gepubliceerd op: 14 maart 2024 10:20

 

Op woensdag 20 maart is het Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van groep 7 van basisschool de Hoeksteen in Landsmeer, gaat wethouder Bas ten Have vijf bomen planten. Dat gebeurt om 10.30 uur. De bomen krijgen een plek rondom de vijver aan de Reigerlaan en Kievitslaan.

De leerlingen krijgen eerst een inleidende les in de klas. Deze wordt verzorgd door Stichting Nationale Boomfeestdag. Bas ten Have, wethouder groen, is hier ook bij aanwezig. Daarna, om 10.30 uur, gaan de leerlingen met de wethouder naar buiten om de bomen te planten. Bas ten Have: "De gemeente wil meer bomen planten en hier inwoners bij betrekken. Het laten helpen planten van de bomen op 20 maart, is een mooie kans om de kinderen van de Hoeksteen iets te leren over het belang van bomen voor hun leefomgeving. Ook is het leuk om ze een mooie herinnering te geven en ze trots te laten zijn op de bomen die zij hebben geplant!"

Nationale Boomfeestdag

Tijdens de Nationale Boomfeestdag planten jaarlijks 100.000 kinderen in zo'n 70% van de gemeenten bomen in het boomplantseizoen, dat loopt van de derde woensdag van november tot en met de derde woensdag van maart. Doelstelling van de Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer met groen in aanraking te brengen, omdat opgroeien in het groen leidt tot meer bewegen. Ook ervaren deze kinderen minder stress, ademen schonere lucht in, ze kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.