gemeente Landsmeer | Wijziging lijnvoering EBS in Landsmeer

Nieuwsbericht Wijziging lijnvoering EBS in Landsmeer

Gepubliceerd op: 17 juli 2018 14:35

Per 22 juli gaat de Noord Zuid-lijn rijden. Dit betekent dat ook het tram- en busnet in Amsterdam en de regio wijzigt. In Landsmeer wijzigt het volgende:

319         Deze lijn rijdt niet meer door naar Amsterdam Centraal maar rijdt naar Amsterdam Noord Buikslotermeerplein. De route gaat niet meer via de A10 maar via de bussluis, de Vorticellaweg en de IJdoornlaan met onder andere een halte ter hoogte van het BovenIJ ziekenhuis.

In de spits rijdt de bus  6 à 8 keer per uur. Buiten de spits is dat 4 keer per uur.

125         Deze lijn rijdt niet meer naar Amsterdam Noord Buikslotermeerplein maar rijdt naar Amsterdam Sloterdijk (NS-station). Binnen Landsmeer vervalt de route via de Lisstraat en de Raadhuisstraat. De 125 rijdt dat gedeelte rechtdoor over het Lint.

In de spits en ook daarbuiten  rijdt de bus 2 keer per uur.

Kijk voor gedetailleerde informatie op de website van EBS via www.ebs-ov.nl/noordzuidlijn/. Hier vindt u meer achtergrond informatie, lijnennetkaarten en dienstregelingen per lijn.

Doorstroom verkeer in de spitsperioden

Omdat lijn 319 vanaf de bussluis voorrang moet verlenen aan het verkeer, zorgt dit voor oponthoud van het openbaar vervoer.  Daarom zullen op de IJdoornlaan en Zuideinde doseerlichten worden geplaatst, die werken in de spitsperioden. Dit betekent dat het verkeer moet stoppen als de bus nadert. Als de bus gepasseerd is kan het verkeer weer door.

Deze doseerlichten worden waarschijnlijk niet geplaatst vóór de 22e juli. Daarom zullen in de eerste periode verkeersregelaars het verkeer regelen.

Verkeersveiligheid

Verder zal de gemeente  onderzoeken of de kruising IJdoornlaan – Zuideinde anders ingericht kan worden, om het gevoel van verkeersveiligheid voor met name fietsers te vergroten en tegelijkertijd de doorstroming van het autoverkeer op gang te houden.

Noordzuidlijnoverzicht