gemeente Landsmeer | Woninginbraak in de zomermaanden: zorg dat het u niet overkomt!

Nieuwsbericht Woninginbraak in de zomermaanden: zorg dat het u niet overkomt!

Gepubliceerd op: 16 juli 2019 10:05

De zomermaanden is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef uw woning een bewoonde indruk. De gemeente Landsmeer en de politie roepen u dan ook op extra alert te zijn op verdachte situaties in uw omgeving. Neem maatregelen om inbraak te voorkomen. Op www.politie.nl/mijn-buurt kunt u zien hoe vaak en waar er de afgelopen maanden in uw buurt is ingebroken. De kaart toont alle pogingen en inbraken en geeft dagelijks een actueel beeld.


Tips om inbraak te voorkomen
Veel mensen trekken 'even snel' de deur achter zich dicht als ze weggaan en draaien deze niet op slot. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen en zijn slag te slaan. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen!
• Draai de deur op slot als u weggaat; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Trekt u de deur alleen dicht, dan kan deze met een creditcard of een stuk hard plastic worden opengemaakt.
• Sluit alle ramen als u weggaat. Wanneer een inbreker via een open raam uw woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om uw spullen mee te nemen.
• Zorg dat uw huis, als u weg bent, een bewoonde indruk maakt. Zorg voor een tijdschakelaar of laat licht branden. Maak bij langere afwezigheid, bijvoorbeeld vakantie, afspraken met uw buren over .
• Haal ladders en containers zo veel mogelijk weg. Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen.
• Meld u aan voor de WhatsApp-groep Buurt Preventie in de gemeente Landsmeer. Overal in Nederland maken steeds meer burgers gebruik van een WhatsAppgroep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Kijk op www.wabp.nl voor een overzicht van de aangemelde wijken in uw gemeente.
• Volg de wijkagenten op Facebook, Instagram en Twitter. Ze plaatsen berichten over hun dagelijks werk en geven tips over waar je op moet letten. Bijvoorbeeld als er inbrekers zijn gesignaleerd.
• Bel 112 bij verdachte situaties. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl