gemeente Landsmeer | Woninginbraak neemt toe

Nieuwsbericht Woninginbraak neemt toe

Gepubliceerd op: 11 januari 2016 11:35

Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld iemand gedraagt zich verdacht rond een woning. Bel dan het alarmnummer 112. Let vooral op kenmerken als geslacht, lengte, leeftijd, postuur, kleding, huidskleur, tatoeages, sieraden, bril, baard of snor. Een goed signalement helpt de politie bij het zoeken naar de dader(s).

Zelf maatregelen nemen

U kunt zelf ook maatregelen nemen om de kans op woninginbraak te verkleinen.  Een aantal tips;

-Doe de voor- en achterdeur op het nachtslot voordat u gaat slapen, maar ook als u even weg gaat (vergeet ook niet de schuifpui deugdelijk af te sluiten).

-Sluit ramen (ook het wc-raam en ramen op de eerste en/of tweede verdieping) en deuren goed af.

-Installeer goede sloten (eventueel met het keurmerk 'Veilig Wonen'). Vergeet niet de  schuur in de tuin ook te voorzien van goede sloten!

-Controleer de woning op inbraakgevoelige plaatsen zoals de tuin, de achterdeur, ramen aan de achterzijde, de voordeur en ramen aan de voorzijde.

-Houd uw sleutels bij u. Laat ze niet aan de binnenzijde van het slot zitten. Ook via de brievenbus kunnen inbrekers bij uw sleutel komen. Doe ook geen labels met naam en adres aan uw sleutelbos en leg ze niet op een 'geheime' plaats zoals onder de deurmat of in de bloembak.

-Overweeg het aanbrengen van een lamp met een sensor bij de voordeur of in de tuin. Inbrekers staan niet graag in het licht.

-Stel een tijdschakelaar in voor uw binnenverlichting en laat meerdere lampen branden als u even weg bent.

-Plak geen briefjes op de deur bij afwezigheid en sluit uw gordijnen niet. Laat niet zien dat u (even) weg bent. Spreek ook op het antwoordapparaat nooit in hoe lang u weg bent. Kies een neutrale boodschap, zoals: "Ik ben op dit moment niet te bereiken, maar spreek iets in".

-Zet waardevolle spullen uit het zicht. Gebruik registratiekaarten van de politie om waardevolle spullen te registreren.

 

Geef inbrekers geen kans