gemeente Landsmeer | Wordt Landsmeer de 1e zwerfafvalvrije gemeente van Nederland?

Nieuwsbericht Wordt Landsmeer de 1e zwerfafvalvrije gemeente van Nederland?

Gepubliceerd op: 14 maart 2016 09:05

Doe mee met de opruimactie op zaterdag 19 maart

Zaterdag 19 maart 2016 gaat de bezem door Landsmeer. Tijdens de nationale opschoondag zullen diverse verenigingen en inwoners van Landsmeer, gewapend met grijpers en zakken, weer zwerfafval gaan rapen. Verenigingen binnen de gemeente Landsmeer, via de sponsoractie van Jumbo, maar ook vrijwilligers van het IVN afd. Twiske, steken samen de handen uit de mouwen.

Zaterdag 19 maart

De actie start om 9.30 uur vanaf het Dorpshuis. Materiaal als grijpers, vuilniszakken en handschoenen liggen klaar. We raden iedereen aan om laarzen of waterdichte schoenen aan te trekken en eventueel regenkleding mee te nemen.

De actie eindigt om 12.00 uur bij het Dorpshuis, waar koffie/thee en een broodje klaar zullen staan. Tijdens het afsluiten van de actie zullen zwerfinator Dirk Groot van Zwerfie Purmerend en Peter Smith van de stichting KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) iets vertellen over de lol van het zwerfie rapen en over de ' Plastic Soep'.

Doe mee!

Iedereen is van harte welkom om mee te helpen onze gemeente steeds schoner te maken. U kunt in de middag ook langskomen in het Dorpshuis om de lezing van Dirk Groot en Peter Smith bij te wonen.

Zwerfie afbeelding