gemeente Landsmeer | Zoekt u een huurwoning via Woningnet? Leg uw binding met gemeente Landsmeer vast in MyQii

Nieuwsbericht Zoekt u een huurwoning via Woningnet? Leg uw binding met gemeente Landsmeer vast in MyQii

Gepubliceerd op: 25 april 2024 13:00

Vanaf 13 mei krijgt u in de gemeente Landsmeer niet meer automatisch voorrang, omdat u een woonadres heeft in die gemeente volgens uw inschrijving. Om voorrang te krijgen moet u éérst de binding zelf vastleggen in uw inschrijving. Daarvoor moet WoningNet uw woongeschiedenis controleren. Hiervoor werkt WoningNet samen met MyQii. MyQii is een app waarmee u makkelijk, snel en veilig online gegevens deelt.

Recht op voorrang? Dan gaat de rest vanzelf.
Heeft u binding met de gemeente Landsmeer? Dan wordt de voorrang automatisch vastgelegd in uw inschrijving. U ziet dit terug in uw profiel onder Voorrangsregelingen en Binding. Bijvoorbeeld: 'binding met Landsmeer'. Vanaf dat moment reageert u met voorrang op woningen in deze gemeente. Deze voorrang geldt overigens alleen voor woningen met "lokale voorrang" in advertentie.

Wanneer heb ik voorrang?
U krijgt voorrang op woningen in deze gemeenten als u binding heeft. Dit houdt in:
• U staat minimaal 6 jaar achter elkaar in de gemeenten woont.
• Of als u in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar achter elkaar in deze gemeente heeft gewoond

Wat verandert er precies?
Op dit moment controleren woningcorporaties zelf of inwoners recht hebben op lokale voorrang. Dit gebeurt bij het toewijzen van een woning. Inwoners die geen recht hebben op lokale voorrang kunnen nu wel in WoningNet reageren op woningen waar lokale voorrang voor geldt, terwijl ze daar misschien niet voor in aanmerking komen. Om dit proces te versimpelen stapt de gemeente Landsmeer over op het gebruik van MyQii bij het beoordelen van voorrangscriteria in WoningNet.

Wat is MyQii?
MyQii is een beveiligde app die de gegevens van uw DigiD veilig koppelt aan uw account in WoningNet. U voert uw gegevens in in de MyQii app, vervolgens kunt u uw MyQii account koppelen in WoningNet. Zo weet u zeker dat u met de juiste gegevens op woningen reageert. En dat u alleen het woningaanbod ziet dat bij u past. Ook is het voor een woningcorporatie makkelijker om uw gegevens te controleren. En houden ze automatisch rekening met uw privacy.
U vindt de MyQii app in de Google Play Store of de Apple App Store.

Waarom krijg ik in de gemeente Landsmeer niet meer automatisch voorrang op mijn woonadres?
Het oude systeem controleert alleen uw adres, niet of u al 6 jaar in de gemeente woont. Of dat u daar in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar heeft gewoond. Zo kon het voorkomen dat woningzoekenden dachten kans te maken op een woning, om deze op het laatste moment kwijt te raken omdat ze niet voldeden aan de eisen voor "lokale binding" . Daarom werken we samen met MyQii. MyQii zorgt dat deze controle al vooraf gebeurt, nog voor de eerste reactie op een woning. Zo weet u zeker dat u met de juiste voorrang reageert.

Heeft u geen DigiD of kan u geen gebruik maken van MyQii?
Als u geen DigiD heeft of geen gebruik wilt maken van de MyQii app, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Wij kunnen u helpen met het aanmaken van een DigiD. Ook kunnen we helpen bij het invullen van de juiste gegevens of zorgen dat u zonder het gebruik van de MyQii app uw recht op lokale voorrang bij Woningnet vastlegt.

Informatie
Heeft u vragen over MyQii? Neem dan contact op met de gemeente.
Email
Telefoon: (020) 4877 111