gemeente Landsmeer | Zomerprogramma Dienstencentrum Landsmeer

Nieuwsbericht Zomerprogramma Dienstencentrum Landsmeer

Gepubliceerd op: 07 augustus 2018 12:50

Donderdag 9 augustus vieren we met elkaar de zomer in het Dienstencentrum.
ZomerKienen: zomerse prijzen, hapjes en drankjes. Onze vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om er een leuke middag van te maken.
Deelname: € 5 inclusief de kienplankjes en een hapje en een drankje. De inloop is vrij.
Kom u ook langs?

Woensdag 15 augustus
Deze woensdag gaan we weer met de DCL bus op stap. We rijden nogmaals de duinen in. De Amsterdamse Waterleidingduinen.
We brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum dat is gevestigd in een voormalig pompstation, wat vroeger het water vanuit het duin naar het waterzuiveringsterrein Leiduin pompte. Je ziet hier de grote pompen nog staan. In de vloer zit een doorzichtige plaat waardoor je de grote buizen in de kelder zit liggen. Hierna rijden we door dit prachtige gebeid naar een fijne locatie om te lunchen.
We vertrekken rond 10.30 uur en zijn rond  14.00 uur weer terug bij het DCL. Wilt u mee? Neem dan even contact op met het DCL via nummer 020 482 41 90. Bent u niet in de gelegenheid om naar het DCL te komen. Wij kunnen u thuis komen halen indien u in Landsmeer, Den Ilp of Kadoelen woont.

Vrijdag 17 augustus
Spinoza's partij voor de vrijheid.
Aan het begin van ons zomerprogramma kwam hij al langs maar op vrijdag 17 augustus  komt Jos Scheren nog een keer terug in het Dienstencentrum.
Hij zal wederom over Spinoza spreken. Van 14.00 tot 15.30 uur is het thema: Spinoza's partij voor de vrijheid.
Spinoza is opvallend populair op dit moment. Er verschijnen vele publicaties over hem, er zijn Spinoza-kringen, er worden lezingen over hem gehouden. Vanwaar toch die populariteit? De wereld is onoverzichtelijk en kennelijk biedt Spinoza aanknopingspunten om in die wereld een weg te vinden. En verder vindt Spinoza heel uitgesproken dat angst een slechte raadgever is. Of om het positiever te zeggen: we worden alleen vrijer als we minder bang zijn. Over wat vrijheid voor Spinoza  (en zijn vrienden) was en wat het kan betekenen voor onze tijd, daarover gaat de bijeenkomst op 17 augustus.
Wilt u deelnemen? U kunt u opgeven bij het Dienstencentrum via nummer 020 482 41 90, mail: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl of loop  even binnen op kantoor.
Kosten: € 5.

Vrijdag 24  augustus staat er weer een uitje op de agenda bij het Dienstencentrum Landsmeer.
Deze keer blijven we dicht bij huis. We gaan naar Zorgboerderij De Marsen in Het Twiske.
Aangekomen drinken we eerst een kop koffie met iets lekkers. Hierna leidt een medewerker van IVN Twiske ons rond op de boerderij en informeert u over alles wat hier groeit, bloeit en leeft. Na afloop genieten we met elkaar van een heerlijke lunch.
Rond 11.00 uur vertrekken we vanaf het DCL en tegen 14.00 uur zijn we weer terug. Wilt u ook mee? Reserveren kan via 020 – 482 4190 of op kantoor van het DCL. Kosten € 7,50. Bent u niet in de gelegenheid om naar het DCL te komen. Wij kunnen u thuis komen halen indien u in Landsmeer, Den Ilp of Kadoelen woont.