gemeente Landsmeer | Oekraïne informatie en vragen

Artikel Oekraïne informatie en vragen

Ik ben een inzameling gestart of wil die starten, Kan de gemeente mij helpen?

Heeft u hulp nodig bij praktische zaken, neem dan contact met ons op via gemeente@landsmeer.nl. Ook kunt u via de website van Vluchtelingenwerk zowel spullen als opvangaanbod aanmelden. Dit is een landelijk initiatief om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. 

Ik heb ruimte om een vluchteling op te vangen, waar kan ik me melden?

U kunt  via de website van Vluchtelingenwerk zowel spullen als opvangaanbod aanmelden. Dit is een landelijk initiatief om vraag en aanbod af te stemmen op elkaar. Ook kunt  u zich aanmelden bij TakecareBNB, zij brengen statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen voor een vluchteling. Vangt u mensen thuis op meldt u dit dan bij ons. 

Melden opvang vluchteling

Vluchtelingen kunnen zich melden bij het gemeentehuis en worden dan ingeschreven. Hierbij is een legitimatiebewijs nodig. Op deze manier is het mogelijk om regionaal overzicht te houden en is het gemakkelijker om mensen, indien nodig, te verplaatsen en zo kunnen zij in aanmerking komen voor voorzieningen zoals onderwijs.

Wees veilig op uw vlucht

Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn vrouwen, kinderen en mannen op de vlucht. Zij zijn kwetsbaar om slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting te worden. Veel mensen bieden
hulp, maar helaas is niet iedereen te vertrouwen. Bent u op de vlucht? Wees alert op deze punten

Informatie voor vluchtelingen uit Oekraïne

Informatie voor vluchtelingen uit Oekraïne: інформація для біженців з України

Information for Ukrainians regarding the situation: інформація для біженців з України