gemeente Landsmeer | Over Landsmeer

Artikel Over Landsmeer

Landsmeer is een landelijke, groene gemeente tussen Amsterdam, Zaanstad en Purmerend. De gemeente bestaat uit de dorpskernen Landsmeer, Den Ilp en Purmerland en heeft totaal zo'n 10.000 inwoners. De drie dorpskernen vormen sinds januari 1991 één gemeente.

De gemeente Landsmeer ligt in een prachtig landelijk en waterrijk gebied. De dorpskernen worden omringd door beschermd natuurgebied en water. Op een steenworp afstand vindt men de voordelen van de goed te bereiken stedelijke omgeving van Amsterdam, Zaanstad en Purmerend. Promotiefilmpje Landsmeer

Lintbebouwing

De gemeente Landsmeer is bereikbaar via de Noordelijke Ringweg van Amsterdam. Wie Landsmeer binnenrijdt, treft een lange smalle weg geflankeerd door een wegsloot waarover bruggetjes naar de afzonderlijke woningen leiden. Het oude patroon van de hoofdweg met lintbebouwing is duidelijk herkenbaar.

Overheid.nl

De gemeenteraad heeft regelingen vastgesteld waaraan we ons, als inwoners van de gemeente, dienen te houden. Deze regels worden ook wel verordeningen genoemd. De verordeningen worden vastgesteld binnen de grenzen van de Gemeentewet en andere wetten. U kunt de verordeningen van de gemeente Landsmeer vinden door de cijfers van uw postcode in te voeren op de landelijke website overheid.nl.

Informatiepakket

Bent u een nieuwe inwoner van onze gemeente? Op het gemeentehuis ligt een informatiepakket voor u klaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Kijk bij onze Diensten en Producten of neem contact met ons op.