gemeente Landsmeer | Sport, recreatie en cultuur

Artikel Sport, recreatie en cultuur

Landsmeerders zijn actief op sportief, recreatief en cultureel gebied. Dat blijkt uit het grote aanbod aan verenigingen, clubs, recreatieve voorzieningen en accommodaties. Verspreid over heel Landsmeer vindt u diverse sportclubs en verenigingen. In de Cultuurgids 2023 leest u meer over alle verenigingen inonze gemeente.

Sportbeoefening vervult voor velen een belangrijke rol bij het invullen van de vrije tijd. Daarnaast is het gezond. Onderzoek toont aan dat mensen die voldoende bewegen gelukkiger zijn, minder kans hebben op hart- en vaatziekten en zelfs een kleiner risico hebben op ziekten als alzheimer en dementie. Het is daarom belangrijk voldoende te bewegen. Sport wordt zowel bedreven in competitie- als trainingsverband, maar ook op meer individuele basis, al dan niet aangesloten bij een vereniging. Er zijn veel verschillende opties om te sporten in Landsmeer. Zo zijn er veel mensen die fietsen, skeeleren, wandelen, hardlopen of baantjes trekken in het zwembad.

De gemeente Landsmeer ligt in een prachtig gebied vol natuur en water, dus er zijn volop mogelijkheden tot recreatie. Ook liefhebbers van kunst, film en/of muziek kunnen terecht bij diverse culturele instellingen. Landsmeer heeft een rijke historie. Er is dus voor ieder wat wils!