gemeente Landsmeer | Eerste oplaadpalen elektrische auto's in gebruik genomen

Nieuwsbericht Eerste oplaadpalen elektrische auto's in gebruik genomen

Gepubliceerd op: 12 februari 2018 11:30

 

Landsmeer wordt steeds groener

Duurzaamheid staat in Landsmeer hoog op de agenda. Zo gebruikt de gemeente alleen groene energie en rijdt de buitendienst in duurzame bedrijfswagens. Ook de bewoners willen verduurzamen en om dit te ondersteunen gaat de gemeente op diverse plekken oplaadpalen voor elektrische auto's realiseren. De eerste is op maandag 12 februari 2018 in gebruik genomen door wethouder Van Baarsen op de Zuiderzeelaan, aan de Geijenbeek wordt ook een laadpaal geplaatst.

De gemeente ondersteunt van harte het gebruik van elektrische auto's. Daarmee wordt zowel de uitstoot van Co2, als het gebruik van fossiele brandstoffen tegen gegaan. De gemeente stimuleert daarom burgers om een oplaadpaal in de buurt van hun woning aan te vragen als niet op eigen erf opgeladen kan worden.

Daarnaast geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld, door  op logische plekken in de openbare ruimte oplaadplaatsen te creëren, zoals in de omgeving van het Marktplein  en het gemeentehuis. Op die manier wordt Landsmeer steeds groener en het vervoer duurzamer.

Oplaadpaal aanvragen?

Verzoeken voor een laadpaal kunnen ingediend worden bij de firma Allego. Zij bieden de mogelijkheden om auto's altijd en overal te kunnen laden.

Er zijn momenteel aanvragen voor tien oplaadpalen in Landsmeer die binnenkort gerealiseerd gaan worden, de locaties kunt hier u terugvinden.

Een oplaadpunt in uw buurt kunt u ook aanvragen via de website www.openbaarladen.nl 

Laadpaal Zuiderzeelaan