gemeente Landsmeer | Gemeente organiseert Duurzaamheidsmarkt en workshop KlimaatGesprek tijdens Nationale Klimaatweek

Nieuwsbericht Gemeente organiseert Duurzaamheidsmarkt en workshop KlimaatGesprek tijdens Nationale Klimaatweek

Gepubliceerd op: 06 oktober 2023 15:20

Tijdens de Nationale Klimaatweek (30 oktober t/m 5 november) organiseert de gemeente Landsmeer op dinsdag 31 oktober om 19.30 uur een Duurzaamheidsmarkt. Eveneens vindt er op woensdag 1 november om 19.30 uur een workshop KlimaatGesprek plaats in het gemeentehuis. De twee evenementen zijn voor alle inwoners van de gemeente Landsmeer met als doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren en activeren om Den Ilp, Landsmeer en Purmerland duurzamer te maken.

Duurzaamheidsmarkt, 31 oktober 2023, 19.30-21.30 uur. Locatie: Basisschool De Stap, Landsmeer
De Duurzaamheidsmarkt wordt georganiseerd voor inwoners van de gemeente Landsmeer die stappen willen zetten om hun woning te verduurzamen en voor mensen die zelf duurzaam willen leven. Wethouder Duurzaamheid Jacobien van Boeijen: "Veel inwoners zijn steeds gemotiveerder om hun woning te verduurzamen. Een duurzaam huis is niet alleen goed voor de portemonnee, ook verhoogt het je wooncomfort. Bovendien helpt het bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. We zien ook dat mensen de verduurzaming niet willen uitbesteden, maar dat ze het zelf willen doen. Om onze inwoners daarbij te helpen organiseren we de Duurzaamheidsmarkt. Hier kunnen ze informatie krijgen over hoe ze de verduurzaming kunnen aanpakken. Ook kan men inspiratie opdoen voor vervolgstappen. Reden genoeg om een bezoek aan deze markt te brengen!"

Alle organisaties op de markt steunen een duurzaam initiatief of hebben er een opgezet. Standhouders zijn onder andere Duurzaam Bouwloket, IVN Twiske, Klimaatburgemeesters Rik Smit en Emmely Jurrius-Siebrecht, Optiklima, Energiecoöperatie Zuiderlicht, Energiecoaches van WelzijnWonenPlus, De groene boerderij, Boerderij Hardebol, Gebatec. Ter afsluiting van de markt is er een borrel met hapjes en drankjes.

Workshop KlimaatGesprek, woensdag 1 november 2023, 19.30-21.30 uur. Locatie: gemeentehuis Landsmeer
De workshop KlimaatGesprek is voor inwoners van de gemeente Landsmeer die bezorgd zijn over klimaatverandering en graag een bijdrage willen leveren aan de oplossing. Op een positieve en praktische manier gaan de deelnemers aan de slag om hun voetafdruk te verkleinen en hun handafdruk te vergroten. De workshop is praktisch en ongedwongen. Een gesprekscoach begeleidt het proces en geeft praktische tips. Wethouder Jacobien van Boeijen: "Met deze workshop willen we iedereen op een positieve manier aanmoedigen iets te doen voor een klimaatneutrale samenleving. Met grote, maar ook met kleine stappen, kunnen we samen veel bereiken."