gemeente Landsmeer | Herinrichting Havenzathe fase 2, een update

Nieuwsbericht Herinrichting Havenzathe fase 2, een update

Gepubliceerd op: 15 februari 2024 09:40


Wat hebben we gedaan

In oktober vorig jaar zijn de werkzaamheden in fase 2 van de herinrichting Havenzathe gestart en inmiddels zijn er al mooie stappen gemaakt. Zo zijn de riolering en de huisaansluitingen in Engelenburg en deels Doornenburg vervangen en is een start gemaakt met de herbestrating van de achterliggende garagestraten. Ook is er bestrating gelegd bij de garages aan de Burgweg. De Burgweg zelf wordt nog niet bestraat. Dit wordt gedaan als alle werkzaamheden in fase 2 zijn afgerond. Dit om er voor te zorgen dat deze bestrating niet stuk wordt gereden door het werkverkeer. De aannemer is wel een aantal onverwachte zaken tegengekomen bij onder andere het aansluiten van het hoofdriool en de huisaansluitingen. Dat betekent dat de werkzaamheden meer tijd in beslag gaan nemen dan we hadden gepland. De verwachting is dat fase 2 na de bouwvak (eind augustus) wordt afgerond.

Wat gaan we nog doen

De komende weken worden de aansluitingen op Drakenstein vervangen en begint de aannemer met de herbestrating. Inmiddels is de gemeente al gestart met de voorbereidingen van fase 3. Dit deelplan omvat de rest van Drakenstein, een deel van Rhijnestein en Loevestein. Met een enquête en een inloopavond hebben we informatie opgehaald bij de bewoners van deze buurt. Met de informatie die uit de enquête komt wordt een concept voor het voorlopig ontwerp gemaakt.

U vindt steeds meer informatie over de herinrichting van Havenzathe op onze website. Blijf op de hoogte van het gemeentenieuws via onze nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen? Schrijf u hier in.

Havenzathe update werkzaamheden fase 2