gemeente Landsmeer | Historisch rondje Landsmeer

Nieuwsbericht Historisch rondje Landsmeer

Gepubliceerd op: 19 september 2017 14:00

Nu de herfst is aangebroken, nadert ook het einde van het fietsseizoen. Toch kunnen er nog vele mooie dagen komen en waarom zou je daar niet van profiteren door lekker te fietsen in en rond Landsmeer. Het historisch rondje Landsmeer dat in nauwe samenwerking tussen gemeente Landsmeer en de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer is gerealiseerd voert langs unieke locaties van historisch, cultureel en natuurlijk belang, waar informatieborden met cultuurhistorische waarde zijn geplaatst.

Het dienstencentrum Landsmeer heeft op 16 augustus onder leiding van Henk van Breemen van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer het historisch rondje Landsmeer gefietst met een groep van ongeveer vijftien deelnemers. Isabel Toren was één van de deelnemers, die haar ervaringen over het historisch rondje met ons wil delen. De van origine Amsterdamse Isabel Toren woont inmiddels al zestien jaar in Landsmeer en is met deze fietstocht meer over de geschiedenis van Landsmeer te weten gekomen. Isabel vond het interessant om meer over de monumenten op de route en het bestaan in Landsmeer te horen. Bijvoorbeeld het grote huis en het belang van de eierhandel. Ze begrijpt nu beter waarom haar buurman nog overgebleven eierputten heeft. Verhalen, zoals die van Paterspoel zijn heel bijzonder, vooral op locatie. Naast de historische plekken hebben ze gefietst door prachtig landschap met mooie begroeiing en bijzondere vogels gezien in het recreatiegebied 't Twiske en natuurgebied Ilperveld. Isabel Toren heeft genoten van de fietstocht en adviseert bewoners en bezoekers de historische fietsroute te combineren met een boottocht door het Ilperveld,  waarvoor je bij Landschap Noord Holland bootjes kunt huren.

Historisch rondje Landsmeer (kompas week 38)

De unieke route Historisch rondje Landsmeer is een rondrit per fiets van ongeveer 24 kilometer. De fietsroute is af te halen bij de receptie van de gemeente Landsmeer en online is hier meer achtergrondinformatie te vinden.