Artikel Zorg, Welzijn en Onderwijs

Middelpunt is het zorgloket van de gemeente. Middelpunt is dé plaats in de gemeente Landsmeer waar u terecht kunt voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van Jeugd , WMO, Mantelzorg & Vrijwilligerswerk.

Jong en oud

Middelpunt is er voor alle inwoners van Landsmeer in de leeftijd van -9 maanden tot 100+ jaar. Kinderen, jongeren, ouders en opvoeders, mensen met een beperking of chronische ziekte, zelfstandig wonende ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers; iedereen kan hier terecht met vragen en/of problemen.

In Middelpunt werkt de gemeente Landsmeer samen met tal van partners, zoals huisartsen, thuiszorgorganisaties, mantelzorg- en vrijwilligersorganisaties, woningcorporaties, zorgaanbieders, scholen en sportverenigingen. Dat heeft als voordeel dat u uw vraag maar één keer hoeft te stellen. Middelpunt zoekt vervolgens samen met u naar het antwoord.

De belangrijkste taak van Middelpunt is het organiseren van de toegang tot adequate zorg en ondersteuning in Landsmeer. Daarnaast verzamelt en deelt Middelpunt informatie op het gebied van Jeugd & Gezin, Participatie & Werk, Zelfstandig Wonen & Leven en Mantelzorg & Vrijwilligerswerk. Verder doet Middelpunt aan signalering en preventie. Want voorkomen is beter, en vaak ook goedkoper, dan genezen.

De openingstijden van Middelpunt zijn:
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Contactgegevens Middelpunt:

Bezoekadres:
Marktplein 10, 1121 GL Landsmeer
Telefoonnummer: 020 - 4877124

Postadres:
Postbus 1120 AA Landsmeer

E-mail: middelpunt@landsmeer.nl

** Voor spoedgevallen kunt u binnen kantoortijden terecht op het Gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Landsmeer. Tel. 020-4877111 **