gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 15

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 15


Blik vooruit

Op maandag 3 april heeft de gemeenteraad twee nieuwe wethouders benoemd: Bas ten Have en Niels Bonenkamp. Hierdoor is het college weer op sterkte en kunnen we vooruit. De nieuwe wethouders-ploeg, waar ook de al zittende wethouder Jacobien van Boeijen deel van uitmaakt, heeft er veel zin in. Voor de zomer zullen zij het collegeprogramma maken, waarin zij de prioriteiten voor de komende jaren zullen aangeven. Veel van de thema's in het programma zullen u als inwoner aanspreken.

En hoewel de wethouders en ik er alles aan doen om de grote opgaves die er liggen uit te voeren, moeten we ook rekening houden met onderwerpen die dit programma kunnen beïnvloeden. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien, toen een virus ons hele leven op de kop zette, gevolgd door een nog altijd voortdurende oorlog aan de grenzen van Europa. Gebeurtenissen die we niet zagen aankomen, maar in een kleine gemeente als Landsmeer grote impact hebben op de bedrijfsvoering.

De komende maanden kunt u nader kennis maken met de wethouders Bas ten Have, Niels Bonenkamp en Jacobien van Boeijen, bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten en gesprekken, maar ook via de nieuwsbrief en interviews. Ook weet ik zeker dat u ze altijd kunt aanspreken, gewoon voor een praatje, maar ook als u zorgen heeft, ideeën wilt meegeven of om ze te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Samen met de gemeenteraad zal dit nieuwe college zich met hart en ziel inzetten voor onze mooie gemeente Landsmeer.