gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 19

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 19

Trots

Met de eerste zonnestralen die hier de huiskamer binnenvallen, schrijf ik deze column. Zonnestralen die mij laten genieten en ervoor zorgen dat we met elkaar weer veel buiten kunnen zijn. Als ik terugkijk op een paar belangrijke bijeenkomsten afgelopen weken, dan ben ik enorm trots.

Koningsdag was heel gezellig, met alle verkoper(tje)s die 's ochtends alweer vroeg op de been waren. Zij lieten zich niet weerhouden door de regen. Er heerste een gezellig sfeer en iedereen genoot van het rondstruinen en het samenzijn. Toen de zon begin van de middag doorbrak, liep de vrijmarkt al op z'n einde. Maar, het grote feest in de tent moest nog beginnen. En wat kan ik zeggen over dit feest... behalve dat het gewoon een groot succes was!

En dan de herdenkingen op 4 mei. Voor het eerst in jaren waren de Engelse militairen weer in grote getale aanwezig. Wat was ik onder de indruk. Overdag voeren we met boten naar het Vickers Wellington-monument in het Landsmeerderveld. Ook hier liet de zon zich weer goed zien en die zorgde voor een mooie herdenking in het veld, muzikaal opgeluisterd door De Eendracht.

's Avonds liepen we met een grote groep door de regen, Amicitia voorop, richting de Calkoenstraat. We bleven even stilstaan bij de struikelstenen aan de Van Beekstraat. Veel mensen liepen mee, of stonden aan de kant van de weg. Achteraan de marcherende Engelse militairen. Deze wandeling bezorgde mij kippenvel.

Toen ik zag hoeveel mensen waren gekomen naar de herdenking aan de Calkoenstraat, de regen trotserend, overheerste bij mij het gevoel van trots.

Wat ben ik trots op onze gemeente, onze inwoners, onze gemeenschap! Dank u wel!