gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 23

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 23


Betrokken inwoners

Sinds 19 mei ben ik twee jaar burgemeester van de gemeente Landsmeer. Twee jaren die voorbij zijn gevlogen en waarin ik veel bevlogen inwoners heb ontmoet. Inwoners die zich al jaren inzetten voor hun vereniging doordat ze in het bestuur zitten of hand- en spandiensten verrichten. Inwoners die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de Lokale Omroep Landsmeer goed bemenst is. Inwoners die zich volledig belangeloos inzetten om ons dorp schoon te houden (Landsmeer Schoon). Inwoners die zich bekommeren om nieuwe Landsmeerders, zodat zij zich snel thuis voelen.

Stuk voor mensen die ervoor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente, maar die zich niet zo snel in het zonnetje laten zetten. Daarom doe ik via deze weg de oproep aan inwoners die vinden dat deze mensen het juist wél verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding - ook wel bekend als een lintje - of misschien vindt u een Zilveren Zwaan (gemeentelijke onderscheiding) passender? Schroom dan niet en draag deze persoon voor.

Mijn ervaring in de afgelopen twee jaar is dat mensen die een onderscheiding krijgen één voor één verrast zijn en heel erg genieten van deze erkenning. Ik hoop op veel aanvragen en uitreikingen!

---
Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Dit kan tot 15 juli. Meer informatie vindt u hier.
Als u iemand wilt voordragen voor een Zilveren Zwaan, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat.