gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 28

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 28


Beste Ilpers, Landsmeerders en Purmerlanders,

Nog één week te gaan, dan barst de zomervakantie 2023 voor velen van ons los. Waarbij sommigen van u op vakantie gaan in eigen land of in het buitenland, zijn er ook inwoners die juist even lekker thuisblijven om te kunnen genieten van de mooie plekken die onze omgeving te bieden heeft.

Voor mij is de start van de zomervakantie het moment waarop ik even terugkijk op wat er in de afgelopen periode allemaal is gebeurd. En hoewel er veel belangrijke en mooie gebeurtenissen zijn, springt er één voor mij in het bijzonder uit. En deze deel ik graag met u in de hoop dat het u inspireert.

Het gaat om een gesprek dat ik had met een bijzondere inwoner. Deze inwoner is op leeftijd, en vanwege de privacy zal ik het een beetje vaag houden. Maar deze inwoner had één belangrijke wens, namelijk het vereeuwigen van de naam van de overleden geliefde door een straatnaamvernoeming. Het heeft een lange tijd geduurd voordat deze wens vorm begon te krijgen en het ook daadwerkelijk is gelukt. Het dierbare moment voor mij was toen ik kon en mocht vertellen dat de wens was uitgekomen. Op dat moment was deze inwoner bedlegerig, maar wist precies waarvoor ik kwam. Toen ik het bijzondere nieuws vertelde verscheen er kleur op de wangen en deze persoon wilde direct opstaan, van geluk.

Iets doen voor iemand, hoe klein of groot het gebaar ook is, dat is voor mij de kern van wat voor een burgemeester ik voor u wil zijn. En of iemand nou burgemeester is of iets anders, ik hoop dat we dit allemaal kunnen doen: heb oog voor elkaar, doe iets voor een ander. En hoe klein het gebaar ook is, daarmee kunt u het verschil maken.

Ik wens u allemaal een heerlijke zomer toe!