gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 37

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 37


Met elkaar

Begin september zijn de scholen weer begonnen. De jongere inwonertjes fietsen of lopen lekker naar school, de al wat oudere fietst naar de middelbare school in een van de buurgemeenten. En de meeste ouders zijn weer volop bezig met werken. Kortom, het gewone leven is weer begonnen.

Nu weet ik niet hoe het bij u zit, maar mijn goede voornemens maak ik altijd aan het begin van het nieuwe schooljaar. Zo is een van mijn voornemens om meer tijd met mede-inwoners door te brengen, de verhalen te horen van nu en vroeger, gesprekken te hebben over zaken die ons bezighouden en ga zo maar door. Nu is dat als burgemeester misschien net iets makkelijker, maar ik wens u dit soort gesprekken ook toe.

Het is misschien geen toeval dat het zo vlak na de zomervakantie, op zaterdag 23 september, 'Burendag' is. Op de website van Burendag staat: 'Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet.' Dus ik zou zeggen: pak deze dag als kans, organiseer iets in uw straat met uw buren en heb gesprekken waarbij u de mensen om u heen beter leert kennen en de drempel om elkaars hulp te vragen misschien ook wat lager wordt. Een aantal buurten in onze gemeente doen al mee. Ik ben benieuwd of meer buren deze dag iets moois met elkaar organiseren. Ik wens u een mooie dag toe!