gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange - week 49

Artikel Column burgemeester Léon de Lange - week 49

Nu Sinterklaas ons land weer heeft verlaten, maken we ons op voor de kerstdagen en de jaarwisseling. Een moment van samen zijn, bezinning, maar ook een moment van terug- en vooruitkijken.

Zo vlak na Sinterklaas kijk ik met veel plezier terug op de twee geweldige intochten van de Goedheiligman. Ik ben de Sinterklaascomités van Den Ilp/Purmerland en Landsmeer enorm dankbaar voor hun inzet. Mede dankzij hen heeft de gehele gemeente zich kunnen onderdompelen in de Sinterklaassferen. Tijdens de nieuwsjaarspeech die ik geef op 9 januari zal ik verder terugkijken op het afgelopen jaar.

En terwijl de winkeliers hun etalages hebben omgetoverd met sfeervolle kerstverlichting, kunnen we vooruitkijken op allemaal mooie kerstinitiatieven, zoals de kerstconcerten van Amicitia en De Eendracht, het kerstverhaal in 'A Christmas Passion' en ga zo maar door.

De gemeenteraad en de wethouders komen na een bewogen jaar binnenkort even tot rust, en ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm trots ben op deze groep inwoners die zich samen met hun fracties iedere dag weer inzetten voor de toekomst van onze gemeente.

Graag wil ik mijn dankbaarheid uiten naar al onze inwoners die ervoor zorgen dat onze drie dorpen hun eigen mooie kenmerken hebben en dat het hier fijn wonen is. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe en een gezond en gelukkig 2024!