gemeente Landsmeer | Column burgemeester Leon de Lange – week 23

Artikel Column burgemeester Leon de Lange – week 23

Juni

Het is weer juni! Dat is de maand waarin de vele feestelijke activiteiten in onze gemeente plaatsvinden. Een maand waarin je kan zien waar een kleine gemeente groot in kan zijn. Net als ieder jaar kijk ik ernaar uit om al die sportende én feestende inwoners te zien.

Komende zondag, 9 juni, is eerst de traditionele Koebootrace in Den Ilp. Al voor de vierentwintigste keer wordt dit evenement georganiseerd. Het zal voor mij de derde keer zijn dat ik mijn hoofd daar om de hoek steek en mag meegenieten van dit festijn. Ik heb grote bewondering voor de deelnemers die zich letterlijk zwoegend door het water voortbewegen.

Vanaf maandag 10 juni gaan de jonge inwoners van onze gemeente weer aan de wandel tijdens de Avond4daagse. Ik zal bij de intocht met veel plezier de gladiolen uitdelen aan de jonge wandelaars.

En vanaf vrijdag 14 juni strijden de verschillende teams tijdens de jaarlijkse Sport en Feestweek tegen elkaar. Modder, water, muziek, sport én humor zullen tijdens die week het sfeerbeeld van Landsmeer weer gaan bepalen.

Over ongeveer een maand (op 7 juli om precies te zijn) is er natuurlijk ook de jaarlijkse Bootjestocht. Puzzelend gaan de deelnemers varend door het Ilperveld om op zoek te gaan naar de letters die het mysterieuze woord vormen.

Wat me voorgaande jaren al opviel, is de grote saamhorigheid onder de inwoners gedurende al deze evenementen. Het maakt niet uit welke leeftijd iemand heeft, iedereen doet mee en heeft plezier met elkaar. Ik begrijp dan ook heel goed dat iedereen elk jaar uitkijkt naar deze periode vol festiviteiten.
Ik wens bij alle evenementen de deelnemers heel veel succes. Ook wil ik alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken enorm bedanken. Door jullie enthousiaste inzet heeft onze gemeente een gouden randje!