gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange – week 41

Artikel Column burgemeester Léon de Lange – week 41


Veiligheid

Iedereen heeft een eigen gedachte over veiligheid en vrijheid. Als u het aan mij vraagt, dan denk ik dat iedereen zich veilig wil voelen én dat je kunt zijn wie je bent. Hoewel dat voor alle momenten in het jaar geldt, is dat deze week misschien net wat belangrijker om te benadrukken. Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt door het brute geweld in het Midden-Oosten. Mensen die op de vlucht slaan of net te laat waren om een veilig heenkomen te zoeken. Mijn gedachten gaan uit naar al die onnodige slachtoffers die worden meegezogen in een conflict waar zij niets aan kunnen doen. Deze mensen willen gewoon hun leven leven, net zoals wij dat dagelijks doen.

Deze laatste zin geldt ook voor een grote groep Nederlanders, die frequent te maken hebben met scheldpartijen, of die worden belaagd. Gewoon omdat ze zijn wie ze zijn.

Als gemeente Landsmeer staan wij voor vrede en verdraagzaamheid. En daarom hijsen wij deze hele week de vredesvlag en op Coming Out Day (woensdag 11 oktober) ook de regenboogvlag. Om dat nog eens extra te benadrukken.