gemeente Landsmeer | Column wethouder Bas ten Have - week 4

Artikel Column wethouder Bas ten Have - week 4

Ongelofelijk, wat gingen die feestdagen weer snel voorbij. Door het slechte weer schoten de gebruikelijke wandelingen er een beetje bij in. Daarentegen gaf dat juist extra ruimte om weer eens een goed boek te lezen.

Inmiddels zijn we alweer heel wat mooie nieuwjaarsrecepties verder. Mooi, omdat het fantastisch is om mensen te ontmoeten die zich op veel verschillende manieren inzetten voor de lokale gemeenschap. Maar natuurlijk ook om met de professionals te praten die je anders niet zo een-twee-drie tegen het lijf loopt. Zo was ik natuurlijk bij onze eigen -zeer goed bezochte- nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis. Maar onder andere ook op het provinciehuis te Haarlem (onze financiële toezichthouder), bij de 'Terreinbeherende Organisaties' (Staatsbosbeheer, Landschap NH enz.), 'Mooi Noord-Holland' (die organiseert voor 37 Noord-Hollandse gemeenten de welstands-, monumenten- en andere adviescommissies), enkele politieke partijen in de gemeente Landsmeer en in de regio.....én was ik samen met collega Niels Bonenkamp naar de vrijwilligers-nieuwjaarsbijeenkomst van SamenMeer.... dat bedoel ik met mooi!

Gelukkig was er nog een avond over voor de thema-avond met de gemeenteraad. Het ging om de evaluatie Sociaal Domein, samen met collega-wethouder Jacobien van Boeijen. Dit was zoals altijd ambtelijk goed voorbereid en in enkele sessies met ons voorbesproken. Dan besef je pas hoeveel werk er verzet wordt achter de schermen ten behoeve van de ouderen en de meest kwetsbaren in Landsmeer, Den Ilp en Purmerland. De alsmaar groeiende wettelijke taken, de zaken die wij daarboven nog extra doen en de specifieke projecten (waar weer aparte geldpotjes voor zijn), moeten vanuit het gemeentehuis en het Middelpunt worden voorbereid/ingepland/uitgevoerd/bijgestuurd/geëvalueerd én (in dit geval aan de raad) gepresenteerd. Het was een bijzondere prestatie van het hele team!

Kortom, de avonden waren goed gevuld de eerste twee/drie weken van het nieuwe jaar. Volgende keer meer over wat er overdag allemaal speelt.