gemeente Landsmeer | Column wethouder Bas ten Have – week 50

Artikel Column wethouder Bas ten Have – week 50

Eindejaar 2023

Het jaar nadert zijn einde en dat is een goed moment om 'met jezelf' te overpeinzen wat er de afgelopen negen maanden aan plannen is gemaakt en wat daarvan is gerealiseerd.

Verrassend hoe snel en als vanzelfsprekend het ging om een goed gevoel te krijgen bij de Landsmeerse gemeenschap. Er zijn heel veel betrokken inwoners die het niet altijd met elkaar eens zijn, maar na een goed gesprek het bijna altijd eens worden over wat het beste is in het algemeen belang. Groenonderhoud, bomen, monumenten, scholen enzovoorts; er speelde de afgelopen periode van alles dat op mijn portefeuille betrekking had. Er is dan ook hard gewerkt om achterstanden in te lopen en de planning voor volgend jaar op orde te krijgen.

Op de tweede plaats is er het bestuur, dat wil zeggen het college van burgemeester & wethouders en de ambtelijke organisatie. Dat was natuurlijk wel even wennen: een kleine bezetting, veel nieuwe medewerkers, een krap budget en een ambitieus collegeprogramma.... Dat duurt dan wel eens eventjes voordat het hele team op elkaar is ingespeeld, maar naar mijn bescheiden mening is dat nu wel het geval. Gevolg: betere samenwerking, snellere oplossingen, meer plezier in het werk en daardoor meer voorspoed voor de hele gemeenschap! En dat is wat wij elkaar in deze tijd van het jaar ook toewensen.

Het college doet dat met een leuk filmpje en ik sluit mij daar nogmaals van harte bij aan met "Plezierige feestdagen en een groen, leerzaam, voorspoedig nieuwjaar".