gemeente Landsmeer | Column burgemeester Léon de Lange week 7

Artikel Column burgemeester Léon de Lange week 7


Buiten

Hoewel we nu nog in de winter zitten, heb ik al af en toe die voorjaarskriebels. Dat gevoel dat je 's ochtends buitenkomt en het voorjaar voelt. De vogels die druk al bezig zijn en zingen, de vroegere tijd waarop het al licht wordt en de natuur die rustig ontwaakt uit de winter, met de eerste sneeuwklokjes die boven de grond komen.

Dit soort ochtenden geven mij altijd veel energie én een positieve start van de dag. Niet dat andere dagen dat niet hebben, maar dat voorjaarsgevoel maakt het toch nog net even anders. En met de komst van het voorjaar staan we ook weer aan de vooravond van allerlei mooie activiteiten in onze gemeente waar ik erg naar uitkijk. Dat zijn Koningsdag en Bevrijdingsdag, maar natuurlijk ook de legendarische Koebootrace in Den Ilp en de traditionele Sport en Feestweek die geweldig is voor jong en oud. Allemaal evenementen die mij al eerder hebben laten zien hoe goed onze inwoners zijn in het vieren van een feestje!

Ook zijn er volgende maand weer verkiezingen. Waar we een jaar geleden de gemeenteraadsverkiezingen hadden is het nu de beurt aan de provincie en waterschappen. Ik hoop dat veel inwoners hun stem gaan uitbrengen op 15 maart! Want door uw stem uit te brengen, bepaalt u mee hoe de toekomst voor Noord-Holland eruit ziet.

Maar voordat het zover is, hopen we natuurlijk dat het nog even flink gaat vriezen in dit laatste staartje van de winter. Zodat ook de Ilper ijsclub weer eens een meerdaagse toertocht kan uitzetten en we allemaal bij 'Hard gaat ie' of in onze mooie omgeving kunnen schaatsen.