gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

College on tour

Het voltallige college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag in het gemeentehuis. Vanaf 6 december houdt het college deze vergadering één keer per maand op een wisselende locatie in de gemeente. Na de vergadering van de burgemeester en wethouders kunnen geïnteresseerde inwoners aansluiten voor een kopje koffie of thee. Wilt u de burgemeester en wethouders in een informele sfeer ontmoeten? Dat kan op dinsdag 6 december van 14.00 tot 15.00 uur bij Het Wapen van Landsmeer.

28 november 2022 14:20

Terugblik op de informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Afgelopen woensdagavond vond in Het Kruispunt de informatiebijeenkomst plaats over de opvang van Oekraïense vluchtelingen op het terrein aan de Violierweg.

25 november 2022 15:30

Update over de blauwe deksels voor oud papier containers

De afgelopen weken is bij de meeste laagbouwwoningen in de gemeente Landsmeer een blauwe deksel geplaatst op de oude restafvalcontainer. Deze container kan nu gebruikt worden voor het verzamelen van oud papier en karton. Helaas is gebleken dat verschillende adressen een ander type restafvalcontainer hebben, waardoor het blauwe deksel er niet op gemonteerd kan worden. Voor deze woningen worden nu nieuwe oud papier containers besteld. De verwachte levertijd is januari. De inwoners die dit betreft zijn hierover met een brief geïnformeerd

24 november 2022 14:40

Nieuw puntensysteem voor WoningNet en Woonmatch

Op 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning. Er wordt dan gewerkt met punten. Iedereen die ingeschreven staat bij WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland krijgt hiermee te maken. Met dit nieuwe systeem kunnen zij straks zelf punten op- en afbouwen. Als u per maand vier keer of meer op een woning reageert bouwt u punten op. En dat biedt kansen. Vooral voor de mensen die dringend op zoek zijn naar een woning, maar geen of bijna geen inschrijftijd hebben.

16 november 2022 14:00

Gezond verzekerd via de Gemeentepolis

Heeft u een laag inkomen? Meldt u dan aan voor de Gemeentepolis. Deze collectieve zorgverzekering biedt verschillende voordelen. Zo betaalt de gemeente mee aan uw zorgverzekering en krijgt u ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo/Wlz.

16 november 2022 11:05