gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming van maximaal € 800 voor de stijgende energiekosten. Inwoners met een bijstandsuitkering hoeven niets te doen. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen het bedrag van € 800 vanzelf. Andere inwoners die in aanmerking kunnen komen, kunnen de energietoeslag aanvragen bij de gemeente Landsmeer. De gemeente Waterland doet de afhandeling van de toeslagaanvragen.

Met onderstaand formulier kunt u de energietoeslag aanvragen. U kunt deze invullen, ondertekenen en afgeven bij het gemeentehuis in Landsmeer of het aanvraagformulier mailen naar sociaaldomein@waterland.nl.

Wie komen in aanmerking

• Inwoners met een bijstandsuitkering
• Inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum
• Inwoners met een IOW-uitkering
• AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen
• Zelfstandige ondernemers met een laag inkomen

Meer informatie

• Zie UWV voor informatie over bedragen sociaal minimum
• Zie Rijksoverheid voor meer informatie over de regeling.Boodschap burgemeester Léon de Lange over één jaar burgemeesterschap

Iets langer dan een jaar geleden werd ik op 19 mei 2021 uw burgemeester. De raadsvergadering waarin ik mijn ambtsketen kreeg omgehangen en werd toegesproken, lijkt pas een maand geleden, maar is toch écht alweer een jaar terug. In het afgelopen jaar heb ik veel inwoners, organisaties en verenigingen mogen ontmoeten. Allen met verschillende achtergronden, unieke ervaringen en verhalen over onze mooie gemeente. Hierdoor leerde ik de gemeente al snel kennen en wakkerde mijn energie nog meer aan.

25 mei 2022 11:00

Concept van het coalitieprogramma aangeboden aan burgemeester

Op maandag 16 mei jl. heeft fractievoorzitter Axel Damme van Lokaal Landsmeer het concept van het coalitieprogramma aangeboden aan burgemeester Léon de Lange. Deze is opgesteld door Positief Landsmeer, CDA, Lokaal Landsmeer en GroenLinks.

18 mei 2022 14:10

Lentefietstocht Landsmeer

Op woensdag 1 juni organiseert de gemeente Landsmeer, SamenMeer Landsmeer, The Coolbiking Company en Doortrappen een Lentefietstocht. Deze fietstochten zijn speciaal bedoeld voor 65-plussers die graag nog fietsen en dit nog lang willen blijven doen. Tijdens deze dag is er aandacht voor de natuur, geschiedenis, gezelligheid, veilig fietsen en mooiste plekken in Landsmeer.

18 mei 2022 09:00

Bomen aan Raadhuisstraat niet gekapt

Vandaag, maandag 16 mei, heeft de gemeente besloten dat de bomen aan de Raadhuisstraat niet worden gekapt. Besloten is om het straatwerk rondom de bushalte aan de Raadhuisstraat te herstellen. Dit biedt een kortetermijnoplossing voor de onveilige situatie voor voetgangers die daar nu is ontstaan.

16 mei 2022 17:15

Wethouder Mandy Elfferich legt per direct haar wethouderschap neer

Op zaterdag 14 mei jl. heeft Mandy Elfferich, wethouder van gemeente Landsmeer, per direct haar ontslag ingediend. Zij nam haar besluit tot ontslag mede omdat zij, zoals nu met bomenkap zonder herplanting, als collegelid nu en waarschijnlijk in de toekomst raadsbesluiten moet uitvoeren waar zij zich politiek en persoonlijk niet (meer) mee kan verenigen.

16 mei 2022 12:10