gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Huishoudens met een laag inkomen (op of net boven het sociaal minimum) krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming van maximaal € 800 voor de stijgende energiekosten. Inwoners met een bijstandsuitkering hoeven niets te doen. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen het bedrag van € 800 vanzelf. Andere inwoners die in aanmerking kunnen komen, kunnen de energietoeslag aanvragen bij de gemeente Landsmeer. De gemeente Waterland doet de afhandeling van de toeslagaanvragen.

Met onderstaand formulier kunt u de energietoeslag aanvragen. U kunt deze invullen, ondertekenen en afgeven bij het gemeentehuis in Landsmeer of het aanvraagformulier mailen naar sociaaldomein@waterland.nl.

Wie komen in aanmerking

• Inwoners met een bijstandsuitkering
• Inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum
• Inwoners met een IOW-uitkering
• AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen
• Zelfstandige ondernemers met een laag inkomen

Meer informatie

• Zie UWV voor informatie over bedragen sociaal minimum
• Zie Rijksoverheid voor meer informatie over de regeling.Laatste fase herinrichting IJdoornlaan-Zuideinde

Sinds 13 juni wordt er gewerkt aan de laatste fase van de herinrichting van het kruispunt IJdoornlaan-Zuideinde.

23 juni 2022 10:25

Nieuwe coalitie gemeente Landsmeer

Na ruim drie maanden van onderhandelingen, waarbij Lokaal Landsmeer als winnende partij het initiatief nam, is er een akkoord bereikt tussen de partijen Lokaal Landsmeer, GroenLinks, Positief Landsmeer en CDA. Deze vier partijen gaan een nieuwe coalitie vormen. De titel luidt “De gemeenteraad van Landsmeer komt tot de kern(en)!”. Ook is er overeenstemming bereikt over wie de beoogde wethouders worden en wat de portefeuilleverdeling zal zijn. Lees hier het hele persbericht en het coalitieprogramma.

21 juni 2022 09:20

Vogelgriep in Oostzanerveld

In het Oostzanerveld is vogelgriep vastgesteld. Al langere tijd heerst vogelgriep binnen heel Nederland, maar het is nu definitief vastgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat dit ook speelt in het Oostzanerveld. De gemeente Oostzaan neemt actie om dode vogels uit het gebied te verwijderen.

14 juni 2022 12:50

Elke dag Buitenspeeldag!

Op www.buitenspeelkaart.nl/landsmeer kun je alle speel- en sportplekken vinden. Dus ben je op de ene plek uitgespeeld of is het te druk? Dan zoek je gemakkelijk een andere plek.

07 juni 2022 14:45

Aangepaste bevoegdheden van het college

Op dit moment kent de gemeente Landsmeer één wethouder. Dit heeft gevolgen voor de bevoegdheden van het college. De Gemeentewet stelt namelijk dat er minimaal twee wethouders moeten zijn om te beraadslagen en besluiten te nemen.

02 juni 2022 13:50