gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Bomenkap in verband met aanleg nieuwe riolering in Havenzathe

De riolering in Havenzathe is ruim dertig jaar oud en daardoor sterk verouderd. In het kader van de herinrichting van fase 2 (Zwaansburg, Doornenburg, Engelenburg en een deel van Drakenstein), wordt deze na de zomervakantie dan ook vervangen. Als dat niet gebeurt ontstaat lekkage of storten mogelijk leidingen in. Het gevolg hiervan is dat er 25 bomen gekapt moeten worden.

25 mei 2023 14:05

Aantal digitale diensten tijdelijk niet toegankelijk

Als inwoner van de gemeente Landsmeer kunt u gebruik maken van een aantal elektronische diensten die wij als gemeente aanbieden. Zo kunt u handhavingsmeldingen doen, een ontheffing voor het inrijverbod en een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

25 mei 2023 10:55

Vervanging kunstgras en verlichting van IVV en SC Purmerland

Op maandag 22 mei wordt gestart met de vervanging van de kunstgrasvelden van voetbalverenigingen IVV en SC Purmerland. Ook krijgen de sportvelden nieuwe ledverlichting. Bij IVV zal daarnaast eveneens het hekwerk rond veld C vervangen worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 30 juni afgerond.

22 mei 2023 13:30

Energiebesparende maatregelen voor zwembad De Breek

Op zaterdag 13 mei werd zwembad De Breek feestelijk geopend. Dit nieuwe zwemseizoen kunnen bezoekers niet alleen een duik nemen in het vernieuwde zwembad, maar is er ook achter de schermen een hoop gebeurd om het zwembad te verduurzamen.

17 mei 2023 13:05

Aanpak eenzaamheid onder 75-plussers

Samen met welzijnsorganisaties spannen wij ons in om eenzaamheid aan te pakken. Met huisbezoeken aan inwoners van 75 jaar en ouder wil de gemeente eenzaamheid sneller en beter herkennen en voorkomen dat mensen onopgemerkt blijven als het slecht met hen gaat. Voor de doelgroep 75-plus is gekozen, omdat deze groep ouderen het meest kwetsbaar is om eenzaam en geïsoleerd te geraken, door toenemend risico op verlies van sociale netwerken en afnemende fysieke mobiliteit.

11 mei 2023 13:40