gemeente Landsmeer | Nieuws

Nieuws

Toestemming ouders voor reisdocument kind

Wilt u voor uw kind een paspoort of identiteitskaart aanvragen? Dan moeten beide ouders of gezaghouders toestemming geven. U kunt dit online doen of via een toestemmingsformulier. Kinderen tot 12 jaar hebben toestemming nodig voor een identiteitskaart. Kinderen tot 18 jaar hebben toestemming nodig voor een paspoort.

29 april 2024 10:50

Koninklijke onderscheiding voor Ine van Brenk-Wietsma

Vandaag, vrijdag 26 april 2024 heeft Ine van Brenk-Wietsema uit handen van burgemeester Léon de Lange een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In de Raadszaal op het gemeentehuis van Landsmeer is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Van Brenk ontvangt deze onderscheiding vanwege de tientallen jaren waarin zij zich met ziel en zaligheid, belangeloos inzet voor vele verenigingen en goede doelen binnen en buiten de gemeente Landsmeer.

26 april 2024 12:00

Binnenkort ontvangt u 'Berichten over uw Buurt' in uw inbox

Veel besluiten die de overheid neemt, hebben direct invloed op uw dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? Uw gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we 'Berichten over uw Buurt'. Binnenkort ontvangt u deze elke week via de e-mail.

25 april 2024 13:05

Zoekt u een huurwoning via Woningnet? Leg uw binding met gemeente Landsmeer vast in MyQii

Vanaf 13 mei krijgt u in de gemeente Landsmeer niet meer automatisch voorrang, omdat u een woonadres heeft in die gemeente volgens uw inschrijving. Om voorrang te krijgen moet u éérst de binding zelf vastleggen in uw inschrijving. Daarvoor moet WoningNet uw woongeschiedenis controleren. Hiervoor werkt WoningNet samen met MyQii. MyQii is een app waarmee u makkelijk, snel en veilig online gegevens deelt.

25 april 2024 13:00

Gemeente organiseert ondernemersdiner over energievoorziening op dinsdag 21 mei: GEANNULEERD

De overgang naar duurzame energie vraagt om actie. Ook in de gemeente Landsmeer staan we voor de uitdaging om ons energienetwerk klaar te maken voor de toekomst. Op dit moment groeit de vraag naar elektriciteit, maar het huidige netwerk kan die vraag niet aan. Dit heet netcongestie. Dit is een probleem voor de energievoorziening in onze regio, zeker voor degenen die meer energie willen gebruiken. De gemeente Landsmeer organiseert over dit onderwerp een bijeenkomst voor ondernemers op dinsdag 21 mei. We willen ondernemers informeren over de problemen rondom netcongestie, maar vooral ook over mogelijke  oplossingen.

25 april 2024 12:55