gemeente Landsmeer | Wonen, werken en leven

Artikel Wonen, werken en leven

Landsmeer vormt met Den Ilp en Purmerland een uitgestrekt lintdorp met ruim 10.000 inwoners. Aan weerszijden is het lint omringd door een waterrijke en groene omgeving. Aan de ene kant strekt het Ilperveld zich uit en aan de andere kant  is het recreatiegebied 't Twiske. Een gemeente waar het groen van veenweidegebied en het blauw van sloten, vaarten en plassen extra kleur geven aan het rode lint van de bebouwing. Een schitterende woonwerkomgeving. Een gemeente met bezige mensen. Van landelijk spelende sportverenigingen tot kunstenaars van verschillende pluimage. Van internationale bedrijven tot regionale dienstverlening. Hier heeft men een tuin of tuintje, een bootje voor de deur om mee te vissen of te roeien door de natuurgebieden. Landsmeer ligt vlak buiten de ring van Amsterdam, op een steenworp afstand van Zaanstad en Purmerend. Dat maakt Landsmeer een fantastische uitvalsbasis om stad en natuur te combineren.

De gemeente heeft op het gebied van wonen, werken en leven een woonvisie opgesteld. In deze visie worden de doelstellingen en ambities weergegeven tot 2024.

Zijn er goede voorzieningen? Wordt de openbare ruimte goed onderhouden? Hoe staat het met de veiligheid en leefbaarheid in de buurt? 

Meer weten? 

Veel zaken kunt u zelf doen, andere dingen regelt de gemeente graag voor u.

Kijk bij onze Diensten en Producten wat we voor u kunnen betekenen.